En Primeur - Bordeaux 2016

Benconi Vinimport var i Bordeaux til En Primeur smagning i april for at vurdere kvaliteten af den nye årgang.

Benconi Vinimport var i Bordeaux til primeursmagningerne for at undersøge kvaliteten af årgang 2016. 

Årgang 2016 kan blive den mest legendariske siden 1982 og mange vine har fået høje point af vinkritikkerne. 2016 var en varm og tør sommer, juni, juli & august var der ingen regn, hvilket gjorde nogle af slotsejerne bekymret. Vi besøgte Alexandre Thienpont ejeren af Vieux Château Certan og Le Pin, som fortalte, at det var tæt på katastofe, hvis der ikke var kommet den mængde regn, som der gjorde i september. 3 hele dage med regn betød, at vinstokkene fik den nødvendige mængde vand og druerne udviklet sig optimalt.

Venstre bred: Her er det Cabernet Sauvignon, der er hoveddruen, hvilket gør, at vinen generelt har et højt indhold af tanniner. I Médoc er kvaliteten generelt høj med det nordlige Pauillac som vinderen med de mest vellykkede vine af dem alle. Her har vinene den frugt og elegance, der kendetegner stor Bordeaux. Saint Estephe og Saint Julien har produceret mange kvalitetsvine, men her skal man være mere grundig med udvælgelsen.

Højre bred: Vinene fra Saint-Emilion og Pomerol er allerede meget runde og bløde grundet optimale betingelser for merlot druen. Kvaliteten er høj i Saint-Emilion og Pomerol, hvor mange af vinene kan nydes unge men også har et stort lagrings potentiale.

Christian Corinth

Direkte +45 31 71 73 01

christian@benconi.dk

  • Vininvestering
  • En Primeur
  • Trade on Liv-ex.com
  • Køb/salg Fine Wine
  • Vurdering af private vinsamlinger

Vil du modtage vores prospekt, så udfyld med navn, mail, tlf. og du vil blive kontaktet.

Billeder fra En Primeur smagning i Bordeaux